mercoledì 8 febbraio 2017

Aáá...ďalšie rizoto? Dobre! Tentokrát s lososom!




Tak a už som znova u Vás s jedným z mojích obľúbených jedál, kde všetky tie omáčky a prísady, možné aj nepredstaviteľné, mi obrátia sivý deň na nádherný deň plný farieb...
Dnes som sa rozhodol vyskúšať kombináciu nových chutí s minimálnym rizikom niečo pokaziť: udený losos, citrón, tymián a krémový syr.
Naozaj výborné!

Pre 4 ososby:

360g ryža Carnaroli
200g udený losos
nastrúhaná kôra a šťava z pol citróna
50g roztierateľný syr (robiola alebo philadelphia)
1L zeleninový bujón (horúci)
150ml biele víno
1 šalotka alebo 1/2 cibule
tymián (čerstvý)
olivový olej E.V.

Postup:

Uvaríme si 1L zeninového bujónu, nakrájame šalotku alebo cibuľu a necháme ju orestovať na panvici s olivovým olejom. Pridáme ryžu, premiešavame asi 2min. a podlejeme vínom. Ďalej varíme ryžu podľa postupu (viď rubriku "talianské rizoto").
Približne 5 minút pred koncom, kedy už máme rizoto pekné krémové, pridáme lístočky tymiánu, na kúsky nakrájaný udený losos a šťavu z citróna. Za občasného miešania dovaríme. Na záver, ak je už rizoto hotové, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a krémový syr. Poriadne premiešame (syr do stratena) a servírujeme teplé a voňavé.

Dobrú chuť! "Buon appetito!"

Nessun commento:

Posta un commento