mercoledì 8 febbraio 2017
Krémová cícerová polievka a plody mora
Tohto roku leto trvalo oveľa dlhšie, koncom októbra ľudia ešte stále jedli vonku v záhrade alebo na plážových terasách pri mori a niekto sa aj kúpal. Prehúpli sme sa do novembra, počasie sa trochu zhoršilo, je chladnejšie, prší a tak ma napadlo, že si uvarím teplú voňavú polievku, ktorá ma zohreje.
Cícer a plody mora- kombinácia plná vitamínov, polievka ľahká a veľmi zdravá!
Pre 4 osoby:
600g cícer varený (ceci lessati- kúpite v obchodoch)
400g morské raky
400g malé morské mušle (vongole)
700ml zeleninový bujón (horúci)
soľ a peper na dochutenie
čerstvá petržlenová vňať
100ml suché biele víno
2 struky cesnaku
4 cherry paradajky
olivový olej E.V.
(alternatíva: v obchodoch kúpite plody mora mrazené, v konfekcii už očistené a miešané)
Postup:
Ak máme plody mora čerstvé, umyjeme ich. Každú mušľu skontrolujeme a necháme ich v mierne slanej vode asi 2 hodiny (vodu občas vymeníme).
Umyjeme a rozpolíme cherry paradajky. Vo vhodnom hrnci na zohriatom olivovom oleji opražíme nakrájaný struk cesnaku. Pridáme paradajky a niekoľko minút restujeme na miernom ohni. Konfekciu uvareného cícera precedíme a pridáme k paradajkám. Za občasného miešania necháme restovať cca.2-3 minúty. Medzitým si uvaríme bujón (cca.600-700ml) a keď sú už paradajky dostatočne mäkké, všetko zalejeme bujónom. Dochutíme podľa potreby, poriadne premiešame a na miernom ohni prikryté varíme cca.20 minút.
Pripravíme si dostatočne veľkú panvicu na ktorej zohrejeme jednu lyžicu olivového oleja a pridáme mušle. Varíme na strednom ohni prikryté, kým sa mušle neotvoria. Vyberieme mušle a necháme ich na neskôr. Časť vývaru z mušlí precedíme do hrnca s polievkou.
Očistíme morské raky alebo ak máme konfekciu miešaných plodov mora už pripravenú na použitie, nakrájame druhý struk cesnaku a nasekáme petržlenovú vňať. Na panvici s olivovým olejom (cca.2 lyžice) opražíme cesnak s petržlenovou vňaťou, pridáme plody mora, premiešame jednu minútu a podlejeme vínom. Pridáme mušle a varíme niekoľko minút (3-4min.), podľa potreby dosolíme.
Odstavíme uvarenú polievku, všetko v hrnci vymixujeme na hustý krém, premiešame a rozporcírujeme na taniere. Pridáme na každý tanier plody mora, mušle, mletý čierny peper a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Tento recept na krémovú cícerovú polievku s plodmi mora vyzerá naozaj zaujímavo! 🥣🌊 Kombinácia cíceru a morských plodov je niečo, čo som ešte neskúšal, ale určite si to chcem vyskúšať. Aké plody mora odporúčaš použiť pre najlepší chuťový zážitok? Ďakujem za tento skvelý recept! 😊
RispondiEliminaZistite viac na https://gastromania.sk/profesionalne-umyvacky-riadu