Pre 4 osoby:
3 lyžice medu
1/2L červené víno
olej E.V.
4 malé póry nakrájané na pásiky
400g ryža na rizoto
1L zeleninový bujón
100g syr Fontina
čierny peper mletý
Príprava:
Zohrejte med na väčšej panvici.Keď med začína karamelizovať, pridáme víno a za občasného miešania varíme cca. 15min., až kým nám nevznikne hustejšia omáčka, ktorú si necháme na záver receptu.
Opražíme póry na oleji a pridáme ryžu. Pokračujeme postupom: Ako pripraviť chutné talianské rizoto. Ak je ryža hotová, vypneme sporák a pridáme syr Fontina, opepríme a dobre premiešame, čím nám vznikne krémové rizoto. Necháme odpočinúť 2min.
Servírujeme teplé, poliate omáčkou z červeného vína a medu.
Nessun commento:
Posta un commento