mercoledì 8 febbraio 2017
Valentínske kakaové Talianske ravioli plnené hruškami a taleggio-m (kravský zrejúci syr)
Sv. Valentín je pred dverami a srdcia sú v tomto období na každom rohu... Chcete pripraviť niečo čo roztopí srdce toho/tej Vášho/Vašej milovaného/milovanej? Vyskúšajte tieto milé a chutné kakaové ravioli v tvare srdca plnené syrom taleggio a hruškami. Zvláštna kombinácia chutí, ktoré premenia vašu večeru z „bolo to dobré“ na „wow!“.
(A nezabudnite sa pozrieť aj na môj valentínsky chutný cheescake s rukolou a bresaolou sa výborne hodí ako predjedlo k Vašej valentínskej večeri!)
Suroviny na porciu pre 2 osoby:
Na talianske kakaové ravioli:
180 g hladkej múky
1 polievková lyžica kakaového prášku
2 celé vajcia
Voda
Na plnku zo syra taleggio a hrušiek:
1 stredne veľká hruška
Syr Taleggio nakrájaný na malé kúsky
Ricotta
Voda
Biele víno
Niekoľko zrniečok čierneho korenia
Niekoľko polievkových lyžíc nastrúhaného parmezánu
Soľ na ochutenie
Na omáčku:
Roztopené maslo
Pár lístkov šalvie
Nastrúhaný parmezán
Olúpte hrušku a nakrájajte ju na malé kocky. Nakrájanú hrušku povarte vo vode kde pridáte pár lyžíc bieleho vína a prisypete pár zrniečok čierneho korenia. Varte kým hruška nezmäkne. Hrušku preceďte odstránte zrniečka korenia a zatiaľ ju dajte bokom.
Na pracovnej doske zmiešajte kakaový prášok s múkou a s vajíčkami. Vymieste hladké a elastické cesto. Ak by sa príliš lepilo pridajte trošku teplej vody a pokračujte v miesení. Zmiešajte nakrájanú uvarenú hrušku s ricottou, parmezánom a taleggiom, v prípade potreby dochuťte soľou.
Povykrajujte srdička z cesta krájačom v tvare srdca resp. v tvare aký Vám vyhovuje.
Aby ste predišli tomu že Vám plnka počas varenia vytečie z cestovín von, pozatláčajte spojené okraje vidličkou. Ravioli varte vo vriacej vode približne 15 minút.
Medzitým si roztopte maslo vo vodnom kúpeli (nad parou) súčasne s pár lístkami šalvie.
Uvarené a scedené ravioli podávajte poliate roztopeným maslom, pár lístkami šalvie a posypané nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento