mercoledì 8 febbraio 2017
Rizoto s čakankou, syrom gorgonzola a orechami
Milovníci rizota sa okamžite zamilujú do tohto receptu: ak ste ešte nikdy nevyskúšali kombináciu- červená čakanka a gorgonzola, prišiel Váš čas!
Gorgonzolu môžme nahradiť syrom Taleggio a rozhodnite sa vy, či pridať aj drvené orechy: dobrá vlastnosť orechov je, že nám vytvoria chutnú a chrumkavú konzistenciu syrového krému...mňam! Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako Vám chutilo.
Pre 4 osoby:
350g ryža na rizoto Carnaroli
1 cibuľa(šalotka)
180g čakanka červená (zelenina podobná červenej kapuste)
1/2 pohára červeného vína
50g syr gorgonzola sladká
1L zeleninový bujón (horúci)
4 rozdrvené orechy
soľ
Príprava:
Necháme si 4 pekné listy čakanky na dekoráciu a zbytok nakrájame na jemno. Na rozohriatej panvici opražíme nakrájanú cibuľu tak, aby ostala ešte biela a pridáme čakanku, nacháme variť niekoľko minút. Premiešávame, kým čakanka trochu nezmäkne. Pridáme ryžu a za stáleho miešania varíme asi 2-3min. Podlejeme vínom a premiešame. Postupujeme podľa návodu "Ako pripraviť chutné talianské rizoto". Asi 5 min. pred koncom pridáme na kocky nakrájaný syr gorgonzola a dobre premiešávame, čím nám vznikne pekné krémové rizoto. Vypneme sporák, pripravíme si na taniere listy čakanky. Do kompótovej misky natlačíme rizoto pookraj a vyklopíme na list, čím nám vznikne porcia v tvare polgule. Posypeme drvenými orechami.
(Ak chcete, môžte si pripraviť veľmi jednoduchú, rýchlu a chutnú omáčku z gorgonzoly, ako ju vidíte na obrázku: na menšej panvici s 2 lyžicami smotany rozpustíme gorgonzolu, osolíme, popepríme a pridáme trochu mletých orechov. Miešame, až kým nám krém trochu nezhustne a polejeme ním rizoto).
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento