mercoledì 8 febbraio 2017

Baklažánovo paradajkové pizzové kúsky s malinovo-čučoriedkovou omáčkou




Na varení mám najradšej keď sa mi naskytne možnosť dodať tradičnému talianskemu jedlu moderný nádych. A to je presne to čo som spravila s touto baklažánovo paradajkovou pizzou, naservírovanou ako netradičné kúsky s omáčkou z lesného ovocia. Zaujímavé je ju konzumovať oboma rukami alebo čínskymi paličkami ako suši!

Suroviny na porciu pre 2 ľudí:
Pizzové cesto (približne 300 gramov)
2 plátky grilovaného baklažánu (ochutený soľou, extra panenským olivovým olejom a lístkami čerstvej bazalky)
Syr Fontina alebo Taleggio
Pár polievkových lyžíc krému zo sušených paradajok
50 g malín a čučoriedok
1 polievkovú lyžicu cukru
Balzamikový ocot

Umyte ovocie, osušte papierovými obrúskami a dajte na nepriľnavú panvicu s 1 polievkovou lyžicou cukru, na ohni zahrejte. Keď sa cukor rozpustí a ovocie začne mäknúť, pridajte balzamikový ocot (pár polievkových lyžíc bude dosť, môžete pridať viac ak chcete dosiahnuť výraznejšiu chuť). Povarte pár minút pri nízkom ohni, za stáleho miešania, kým omáčka zhustne. Odložte omáčku bokom.
Vyvaľkajte pizzové cesto a nožom nakrájajte na štvorce strednej veľkosti.
Naplňte každý štvorček kúskami syra (oba talianske syry fotnina aj talegio sa tu hodia rovnako), grilovaným baklažánom a lyžicou omáčky zo sušených paradajok. Preložte všetky rohy a spojte ich dokopy, aby sa zabránilo vytečeniu plnky.
Vyhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 10-15 minút.
Servírujte pizzové kúsky spoločne s omáčkou z lesného ovocia.

Nessun commento:

Posta un commento