giovedì 16 febbraio 2017

Caserecce s krémom z cukety a bottargou



Tento recept sme vyskúšali po návrate zo Sardínie s plným vakom miestnych špecialít (bottarga-sušené rybie vajíčka, fregola, malloreddus-miestna pasta,cestoviny, pecorino sardo-ovčí syr...) a dlhým zoznamom receptov na vyskúšanie.
Zjistili sme, že cukety a bottarga je vynikajúcou kombináciou... a že sme ju používali iba na prípravu špagiet s olivovým olejom a cesnakom alebo morskými plodmi (taktiež veľmi dobré...ale ja rád objavujem nové chute a alternatívy)

Pre 4 osoby:

360 g caserecce (alebo iná krátka pasta)
4-5 malé cukety
1 cibuľa
50 g bottarga (mleté sušené rybie vajíčka-dočítaš sa viac v časti "juh  talianska a ostrovy")
100 ml smotana alebo biely jogurt
1 hrsť listov čerstvej bazalky
olivový olej E.V.
soľ a peper na dochutenie

Umyjeme a nakrájame cukety na malé kúsky. Na panvici s olivovým olejom popražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme cukety a na miernom ohni dusíme cca. 15min.(ak je nutné, podlejeme troškou vody).Osolíme podľa chute. Vymixujeme cukety spolu so smotanou na krém.Umyté a osušené listy bazalky  natrháme na menšie kúsky. Vo vriacej osolenej vode uvaríme caserecce a scedíme. Dobre premiešame s krémom, bottargou, bazalkou a opepríme.
Podávame teplé.

Nessun commento:

Posta un commento