mercoledì 8 febbraio 2017
Chutný Valentínsky cheesecake (tvarohový koláč) s rukolou a bresaolou (sušené hovädzie)
Cheescake (tvarohový koláč) môže byť sladký ale aj slaný. Okrúhly alebo .... v tvare srdca, ako ten ktorý Vám predstavujem, ako predjedlo inšpirované blížiacim sa dňom sv. Valentína. Krémový syr s rukolou a talianska bresaola (druh sušeného hovädzieho mäsa) …. Mňam!
Ak aj nemáte v obľube varenie (možno predsa len máte v pláne ísť na sv. Valentína aspoň niekam do reštaurácie), som si istá že fotografia tohto jedla Vám môže poslúžiť aspoň ako Valentínka pre Vašu lásku! Určite sa čoskoro ohlásim s novou dobrotou inšpirovanou dňom sv. Valentína, takže zostaňte so mnou!
Suroviny na porciu pre 2 osoby:
100 g chlebových tyčiniek
300 g riccotty
125 g šľahačky
100 g crescenzy (biely krémový syr)
10 g isinglass (je to kolagén z rýb, avšak môže byť nahradený rozpustnou želatínou)
30 g čerstvej rukoly
Plátky braseoly na ozdobenie
50 g roztopeného masla
Soľ na ochutenie
Rozmixujte chlebové tyčinky spolu s 2/3 rukoly, keď sa hmota začne podobať na zelený prášok/strúhanku, pomaly pridávajte rozpustené maslo a dobre zmes vymiešajte.
Tortovú formu strednej veľkosti vyložte papierom na pečenie a zadnou stranou lyžice poriadne pozatláčajte hmotu z chlebových tyčiniek a rukoly – tým získate kompaktný základ pre váš cheesecake. Vložte do chladničky na približne hodinu.
Medzitým si pripravte syrový krém:
Zmiešajte ricottu spolu s 1/3 šľahačky, ochuťte soľou a korením (podľa chuti).
Namočte isinglass na 10 minút do studenej vody. Potom ho vyžmýkajte, pridajte do zvyšnej šľahačky a rozpustite v mikrovlnnej rúre (stačí spoločne ohriať pár sekúnd), prípadne nechajte rozpustiť plátky želatíny v šľahačke. Získate krémový základ, ktorý môžete pridať do tohto syrového krému, dobre premiešajte (v prípade potreby použite mixér alebo šľahač).
Vyberte vychladený základ cheescake-u z chladničky.
Rovnomerne rozotrite krém na vrch korpusu a vložte naspäť do chladničky (cheesecake by sa mal chladiť aspoň 3 hodiny pred servírovaním). Veľmi dobre chutí ak si ho pripravíte deň dopredu, takže najlepšie spravíte ak si ho pripravíte už 13-teho Februára .
Pre efektnejšie servírovanie môžete zobrať vykrajovač na cesto v tvare srdca a povykrajovať toľko srdiečok koľko sa vám podarí, ozdobíme lístkami rukoly a ružičkou z bresaoly.
Dobrú chuť.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento