Sušený šafrán zmení minipizze na špecialitku: zjemní chuť a dodá zlatistú farbu slnka!
Ak máte vhodný plech na pečenie v tvare malých porcií, maličké pizze budú perfektnou súčasťou vášho predjedla, ak nie, rozprestrite cesto na celý plech a servírujte pre 4 osoby (v tomto prípade pizzu pečieme cca. 20 minút).
Na prípravu - jedného plechu na pečenie alebo 30tich malých foriem pizze:
500g múka "00"
250ml vlažná voda
1/2 kocky pivného droždia (1kocka = 25g)
soľ
olivový olej E.V.
2 sačky šafránu (spolu 0,250g)
500g múka "00"
250ml vlažná voda
1/2 kocky pivného droždia (1kocka = 25g)
soľ
olivový olej E.V.
2 sačky šafránu (spolu 0,250g)
pasírované paradajky (passata di pomodoro)
mozzarella
čerstvá bazalka
sušené oregano
Na začiatok si pripravíme cesto na pizzu: vo vlažnej vode rozpustíme droždie, dve lyžičky soli, jednu lyžicu oleja E.V. a šafrán. Poriadne rozmiešame, až kým nedostaneme vodu žlto-oranžovej farby. Necháme odpočinúť cca. 10min. a vlejeme do múky. Ďalej pokračujeme podľa postupu v rubrike "cesto na pizzu".
Ak je cesto hotové, pekne vykysnuté, pripravíme si plech na pečenie, potretý olivovým olejom. Lepšie ak máte plech s 12-timi monodózami ako je na obrázku, pretože v tomto prípade pripravujeme predjedlo alebo jednohúbky. Majte na mysli, že pri tejto verzii musia byť kolieska pizze vo vnútri formy tenké, pretože nám pri pečení vyrastú. Každú minipizzu potrieme paradajkovou šťavou, pridáme kúsok mozzarelly, trošku osolíme a posypeme oreganom.
Predhrejeme rúru na 200° a pečieme cca. 10-15 minút (ak robíme pizzu v celku, cca.20min.). Skôr ako podávame, posypeme a ozdobíme čerstvou bazalkou!
mozzarella
čerstvá bazalka
sušené oregano
Na začiatok si pripravíme cesto na pizzu: vo vlažnej vode rozpustíme droždie, dve lyžičky soli, jednu lyžicu oleja E.V. a šafrán. Poriadne rozmiešame, až kým nedostaneme vodu žlto-oranžovej farby. Necháme odpočinúť cca. 10min. a vlejeme do múky. Ďalej pokračujeme podľa postupu v rubrike "cesto na pizzu".
Ak je cesto hotové, pekne vykysnuté, pripravíme si plech na pečenie, potretý olivovým olejom. Lepšie ak máte plech s 12-timi monodózami ako je na obrázku, pretože v tomto prípade pripravujeme predjedlo alebo jednohúbky. Majte na mysli, že pri tejto verzii musia byť kolieska pizze vo vnútri formy tenké, pretože nám pri pečení vyrastú. Každú minipizzu potrieme paradajkovou šťavou, pridáme kúsok mozzarelly, trošku osolíme a posypeme oreganom.
Predhrejeme rúru na 200° a pečieme cca. 10-15 minút (ak robíme pizzu v celku, cca.20min.). Skôr ako podávame, posypeme a ozdobíme čerstvou bazalkou!
Nessun commento:
Posta un commento