Cukinu
Crescenza (taliansky mäkký syr)
Taleggio (stredne mäkký taliansky syr)
1 šalotku
Extra panenský olivový olej
Nastrúhaný parmezán
Čierne korenie
Biele víno
Nakrájanú slaninku
Voliteľné suroviny:
Nasekané mandle, krátke cestoviny (napr. Penne alebo fusilli)
Umyjeme cukinu a rozkrojíme ju na polovicu. Polovicu nakrájame na vačšie kusy a necháme stranou, zvyšok nakrájame na tenučké krátke pásiky. Nakrájame si šalotku a opražíme ju na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme nakrájanú cukinu (vačšie kusy ktoré sme si nechali bokom) a podusíme na stredne veľkom ohni (teplote), osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Keď cukina zmäkne, vypneme sporák a necháme vychladnúť. Cukinu mierne popučte na pyré. Premiešame cukinové pyré s crescenzou (môžete taktieť použiť ricottu, závisí od toho čo máte k dispozícii!) a s taleggiom, pridáme pár polievkových lyžíc nastrúhaného parmezánu a necháme krém z cukiny bokom.
Rozpáľte trochu olivového oleja na panvici a pridajte druhú časť cukiny nakrájanú na malé tenké pásiky, opražte na malom ohni zhruba 5 minút, podlejte bielym vínom a osoľte podľa chuti. Nakoniec pridajte nakrájanú slaninu a nechajte pár minút opražiť spolu s cukinou. Uvarte cestoviny v osolenej vode, osušte (nechajte si bokom trochu vody v ktorej sa varili cestoviny – budete ju potrebovať neskôr). Premiešajte cestoviny s cukinovým krémom. Tesne pred servírovaním, posypte opraženou cukinou a slaninkou. Ak chcete môžete taktiež zvrchu posypať nasekanými mandľami. (Ak by sa Vám cestoviny zdali príliš suché, pridajte trošku vody v ktorej sa varili a dobre premiešajte ešte pred podávaním.)
Nessun commento:
Posta un commento