mercoledì 8 febbraio 2017

Fregola s červenými krevetami




Pre 4 ososby:

400g fregola sarda (cestovina podobná slovenskej ryži)
12-15ks červené krevety
1/2 cibule
700g zrelé červené pardajky (olúpané, nakrájané na drobno)
1 pohár pasírované paradajky(v obchodoch= passata di pomodoro)
niekoľko listov bazalky (natrhané na menšie kúsky)
olivový olej E.V.
soľ na dochutenie
čierny peper
1/2 pohára suché biele víno

Umyjeme a olúpeme krevety. Očistené krevety odložíme na neskôr.
Všetko čo nám zostalo z kreviet vložíme do menšieho hrnca a popražíme na olivovom oleji. Podlejeme vínom, premiešame (1-2min.), pridáme cca.400ml vody a dosolíme podľa chuti. Varíme asi 20min. Práve ste si uvarili domáci rybací bujón! Scedíme bujón do hrnčeka a udržiavame horúci na sporáku.

Očistené krevety nakrájame na menšie kusy. Na panvici alebo woku s olivovým olejom orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme krevety a popražíme (cca.2min.). Pridáme paradajky, pohár pasírovaných paradajok a bazalku. Osolíme, opepríme a varíme na miernom ohni za občasného miešania cca. 20min.
Vyberieme krevety a podlejeme jednou naberačkou Vášho bujónu. Pridáme fregola (cestovina) a za stáleho podlievania a občasného miešania, varíme 20-25min. Asi dve minúty predtým, ako sú cestoviny uvarené, pridáme krevety a dovaríme.

Nessun commento:

Posta un commento