Toto je jeden z receptov Alessiinej mamy, jemne upravený: perfektný na deň, kedy Vám neostalo príliš mnoho času na varenie, ale aj napriek tomu chcete prekvapiť svoju rodinu alebo prieteľov chutným jedlom!
Čerstvá červená paprika zmixovaná s roztierateľným syrom vytvorí lahodný krém pre Vašu pastu. Tento voňavý krém môžte použiť aj na prípravu jednohubiek- na kolieska nakrájaná a orestovaná bageta s krémom z červenej papriky!
Pre 4 osoby:
360g fusilli alebo iná krátka pasta
2 červené papriky
100g robiola čerstvá alebo iný roztierateľný syr
olej E.V.
soľ
nasekaná petržlenová vňať
Papriky očistíme od semienok a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olivový olej E.V., pridáme papriky a dochutíme soľou, až kým nezmäknú. Vymixujeme ich v mixéry s robiolou, alebo iným roztierateľným syrom na krém. Medzitým necháme variť pastu (cestoviny) v osolenej, vriacej vode. Na panvici zohrejeme paprikový krém a podľa potreby dosolíme. Ak je krém veľmi hustý, pridáme dve lyžice vriacej vody v ktorej práve varíme pastu. Hotovú pastu scedíme a dobre premiešame s krémom. Servírujeme teplú, posypanú petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Nessun commento:
Posta un commento