giovedì 16 febbraio 2017

Fusilli s krémom z červenej papriky


Toto je jeden z receptov Alessiinej mamy, jemne upravený:  perfektný na deň, kedy Vám neostalo príliš mnoho času na varenie, ale aj napriek tomu chcete prekvapiť svoju rodinu alebo prieteľov chutným jedlom!
Čerstvá červená paprika zmixovaná s roztierateľným syrom vytvorí lahodný krém pre Vašu pastu. Tento voňavý krém môžte použiť aj na prípravu jednohubiek- na kolieska nakrájaná a orestovaná bageta s krémom z červenej papriky!

Pre 4 osoby:

360g fusilli alebo iná krátka pasta
2 červené papriky
100g robiola čerstvá alebo iný roztierateľný syr
olej E.V.
soľ
nasekaná petržlenová vňať

Papriky očistíme od semienok a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olivový olej E.V., pridáme papriky a dochutíme soľou, až kým nezmäknú. Vymixujeme ich v mixéry s robiolou, alebo iným roztierateľným syrom na krém. Medzitým necháme variť pastu (cestoviny) v osolenej, vriacej vode. Na panvici zohrejeme paprikový krém a podľa potreby dosolíme. Ak je krém veľmi hustý, pridáme dve lyžice vriacej vody v ktorej práve varíme pastu. Hotovú pastu scedíme a dobre premiešame s krémom. Servírujeme teplú, posypanú petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Nessun commento:

Posta un commento