Toto je jedno z jedál, ktoré poteší každého: ten kto má rád syr, ten kto má rád oranžovú tekvicu, ten kto má rád túto kombináciu!
Tieto ňoky sú veľmi ľahko pripraviteľné a dodajú Vám spokojnosť, či na obed alebo na večeru. Ak náhodou nenájdete syr taleggio, nahraďte ho syrom gorgonzola sladká, nájdete ju skôr v obchodoch.
Čerstvé listy šalvie, to je iba dekorácia, ktorá Vám dodá farebnosť a kúzlo taniera!
Ňoky z oranžovej tekvice a krémom so syra taleggio (Menta Piperita & Co.)
Pre 4 osoby:
Na ňoky:
700g oranžová tekvica (olúpaná, bez semienok)
300g zemiaky
200g múka "00"
soľ
Na krém:
150g syr taleggio (alebo gorgonzola sladká)
3-4 lyžice mlieka
Na ňoky:
700g oranžová tekvica (olúpaná, bez semienok)
300g zemiaky
200g múka "00"
soľ
Na krém:
150g syr taleggio (alebo gorgonzola sladká)
3-4 lyžice mlieka
Postup:
Očistenú tekvicu nakrájame na plátky hrubé cca 1,5cm. Poukladáme ich na plech zakrytý papierom na pečenie a necháme piecť v predhriatej rúre na 180° cca. 25 minút. Tekvica by mala byť mäkká, tak aby ste ju mohli popučiť vidličkou. Popučenú dužinu zbavíme vody a necháme na neskôr.
Uvaríme zemiaky v šupke. Uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme v lise na zemiaky do misky dostatočne veľkej na vypracovanie cesta a pridáme popučenú tekvicu. Poriadne premiešame a dosolíme. Pridáme múku a precízne vypracujeme, až kým nedostaneme pekné, jemné ale kompaktné cesto. Ďalej pokračujeme podľa postupu v rubrike " domáce ňoky ".
Nakrájame syr taleggio na malé kocky a roztopíme ho v mlieku na malom plyne. Akonáhle sa nám začne tvoriť hustejší krém, ktorý začal vrieť, vypneme plyn. Krém chladnutím rýchlo hustne, takže Vám doporučujem pripraviť si ho tesne predtým, ako budú ňoky hotové a pripravené na zmiešanie!
Zoberieme si dostatočne veľký hrniec s vodou. Keď voda začína vrieť, vodu osolíme a pridáme trošku oleja, čím máme istotu, že sa nám ňoky nezlepia. Postupne vhadzujeme ňoky (nie všetky naraz), tie ktoré vyplávu na povrch vylovíme deravou naberačkou. Poriadne ich zmiešame so syrovým krémom a servírujeme teplé, ozdobené listom šalvie.
Dobrú chuť!
Nessun commento:
Posta un commento