mercoledì 8 febbraio 2017

Palacinky z celozrnnej múky a jogurtu, plnené cukinou, stracchinom a šunkou




Množstvo pre 4 osoby, co znamená 8 palaciniek s palacinkárňou o priemere 23 cm
Palacinky:
125g celozrnná múka jemná
2 vajíčka
250g biely jogurt
2 lyžice E.V.oleja (extra virgin)
4 lyžice mlieka
  štipku soli

Plnka:
2-3 cukiny
8 plátkov šunky
100g syr stracchino
 trošku mlieka
1 cibuľu
 olej E.V.
soľ
V jednej miske dosť veľkej na prípravu cesta, zmiešame celozrnnú múku, vajcia, olej,soľ a mlieko, až kým nedostaneme dobre vymiešané, nie veľmi husté a nie veľmi tekuté cesto.
Na miernom ohni zohrejeme panvicu na prípravu palaciniek, potretú omastenou servítkou olejom E.V.
Na rozohriatu panvicu do stredu vylejeme polovicu polievkovej naberačky cesta a veľmi rýchlim krúživým pohybom dostaneme cesto na celú plochu panvice. Pečieme palacinky na slabom ohni asi 2 minúty s oboch strán až kým nedostanú zlatistú farbu. Ak máme upečené všetky palacinky, necháme ich na jednom tanieri a pustíme sa do prípravy plnky: umyté cukiny nastrúhame na pásiky, nakrájame cibuľu na drobno a na trochu oleji E.V. ju opražíme na pár sekúnd, potom pridáme nastrúhané cukiny, osolíme podľa chuti  a necháme ich na miernom ohni asi 10-15 minút, občas premiešame. Medzitým rozmiešame stracchino s jednou lyžicou mlieka, ktorý potom rozotrieme do centra palacinky. Hotové cukiny lyžicou rozložíme na syr (nie veľmi hrubú vrstvu, aby sme ich mohli zavrieť) a zakryjeme plátkom šunky. Zavrieme palacinky tak, že strany preložíme smerom do vnútra, nievšak do stredu, aby vznikol štvorec a preložíme, čím vytvoríme obdĺžnik s plnkou vo vnútry. Skôr ako ich servírujeme, necháme ich asi na 10min. v rozohriatej rúre na 100° na plechu s papierom na pečenie.

Nessun commento:

Posta un commento